AM120 – Mopo

AM120 - Mopo

AM120-mopokortin suorittamiseen vaaditaan 15 vuoden ikä. Kurssin saa aloittaa 6 kk ennen syntymäpäivää, mutta ajamaan pääsee vasta, kun on täyttänyt 15 vuotta. Teoriakokeen saa suorittaa 1kk ennen vähimmäisikää.

Kurssiin kuuluu 2 tuntia teoriaopetusta sekä 1,5h tuntia ajo-opetusta. Tämä on koulumme itse määrittelemä minimiopetus. Tämän lisäksi oppilaalla pitää olla tehtynä ensimmäistä ajokorttia suorittavan teoriakoulutuksen tieliikenteen perusteista (EAS), joka on laajudeltaan 4 teoriatuntia. Kuljettajatutkintoon kuuluu teoriakoe ja käsittelykoe.

Mopokortti AM120 antaa oikeuden kuljettaa mopoa. Mopoauton kuljettamiseen vaaditaan AM121-kortti.

Ajokorttiluvan hakeminen

B-korttiin tarvitsee hakea Liikenteen Turvallisuusvirasto Trafilta ajokorttilupaa. Ilman ajokorttilupaa ei pääse tutkintoihin. Kurssin voi aloittaa ennen ajokorttiluvan hakemista.

Ajokorttilupahakemus tehdään autokoululla.

Liitteiksi tarvitaan:

  • Lupamaksukuitti 35€ (Maksuohje: Ajovarma Oy, FI2516603001092983, viite: 1150179 (huom! viitenumero on autokoulukohtainen. Tulosta kuitti, missä näkyy arkistointitunnus.)
  • 2kpl passivalokuvaa (voi otattaa autokoululla)
  • Lääkärintodistus ajokorttia varten (voimassa kädessä 6kk päiväyksestä / viranomaisella arkistossa 5 vuotta) tai nuorisoterveystodistus (voimassa 3v tai 5v). Mikäli oppilaalla on ennestään ajokortti, joka on alle viisi vuotta vanha, ei lääkärintodistusta tarvita.

Huom! Hakijan itse pitää olla paikalla hakiessaan ajokorttilupaa.

Informaatio

Mopo-opetus hinnasto >>
Ilmoittaudu kurssille >>
Kysy lisää >>
Tutustu ajokalustoomme >>

Olet aina tervetullut tapaamaan meitä ja keskustelemaan autokouluun liittyvistä asioista!